13 Σεπτεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας Φανής Σαρρή στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης



Η Φανή Σαρρή σπούδασε φαρμακοποιός, αλλά πολύ γρήγορα κατέληξε στην φωτογραφία. Συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας ήταν το «Ταξίδι του Οδυσσέα», που ξεκίνησε από την Νίκαια της Γαλλίας με ένα μικρό ιστιοφόρο και την Γαλλίδα φωτογράφο Briggite Bauer για να αποτυπώσουν το ταξίδι του Οδυσσέα. 
Τα τελευταία 15 χρόνια ο ισλαμικός κόσμος και πολιτισμός του, έχει συνεπάρει την Φανή, που «ταξιδεύει και φωτογραφίζει, ...
όχι για να κρίνει, να επαινέσει ή να καταδικάσει, αλλά για να πλησιάσει και να κατανοήσει άλλους τρόπους ζωής και πολιτισμούς». 
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η δραστήρια διευθύντριά του κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη της ανέθεσε την αποστολή να ταξιδέψει στον Λίβανο και την Συρία προς διερεύνηση της σχέσης των ανθρώπων με τα μνημεία των πολιτισμών που άνθισαν στην περιοχή, τον ελληνικό, τον βυζαντινό, τον ισλαμικό. Το ταξίδι στην Συρία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των εξελίξεων στην περιοχή.
Οι τριανταπέντε φωτογραφίες της έκθεσης που "κρεμάστηκαν" με αρμονική διάκριση ανάμεσα στα αγάλματα και τις σαρκοφάγους στο αίθριο του Μουσείου, χάρη και στην αρχιτεκτονική επιμέλεια της Ντίνας Ευαγγέλου, ανέδειξε το έργο της φωτογράφου, υπηρετώντας τον τίτλο την θεματολογία και τον χώρο.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 8:00-23:00  έως τις 31.12.2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: