2 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Θέρμη με/για τον Θανάση...

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση τραγουδοποιού. Ξεκίνησε γράφοντας στιχάκια από τα 19 του, μετά την στρατιωτική θητεία του ασχολήθηκε με την κατασκευή μουσικών οργάνων (μπουζούκια, μπαγλαμάδες, τζουράδες και λαούτα), σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός) και εργάστηκε για χρόνια «στης ΔΕΥΑΛ τα χαρακώματα», αλλά εν τέλει, «η μουσική και οι νότες που έρρεαν στο αίμα του» έδεσαν με τους στίχους-ποιήματά του, χαρίζοντάς μας τραγούδια γεμάτα αρώματα και χρώματα.
Ο λαρισαίος καλλιτέχνης,
εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον χώρο στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας το 1982, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκης. «Ένα περίεργον λαϊκό» σημείωσε στην κασέτα, που έστειλε ο Θανάσης με την υποψήφια «Χελώνα» του. Περίπου 10 χρόνια μετά, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος με τραγούδια του, η «Διαίρεση», για να ακολουθήσουν άλλοι εννιά, που θα πει επίπονα γεννητούρια, αναζητήσεις, μουσικοί δρόμοι, συνεργασίες, φωνές, κλάματα, ζωή... Τελευταίος δίσκος, στις 1/2/2011, ο  «Ελάχιστος Εαυτός».
Στην συναυλία στο Φράγμα της Θέρμης, ένας σταθμός στην καλοκαιρινή περιοδεία του Θανάση, ήταν μαζί του η Ματούλα Ζαμάνη και 10μελής ορχήστρα, χαρίζοντας στους περισσότερους από τους 2500 φίλους τους, μοναδικές στιγμές. Μήπως ο Όμηρος κάπως έτσι 
να τραγουδούσε τις ραψωδίες του??? 
Θανάση, σε ευχαριστούμε πολύ για την ωραία βραδιά. 
Το θέμα έχει αναρτηθεί και στο protagon.gr

1 σχόλιο:

kangasgr είπε...

Ευχαριστουμε για τις φωτό ;)