15 Απριλίου 2011

Εσπερίδα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Παρασκευή 15 Απριλίου 2011




Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 φωτογράφησα την Εσπερίδα, που διοργάνωσε το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ένωσης Καταναλωτών-Ποιότητα Ζωής ( Ε.Κ.Ποι.Ζω.) και στη συνέχεια τα εγκαίνια των γραφείων της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.στη Θεσσαλονίκη. Η Ε.Κ.Ποι.Ζω. είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, που τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια βρίσκεται κοντά στον Έλληνα καταναλωτή με στόχο αφενός την ενημέρωση και εκπαίδευσή του και αφετέρου την προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Την εκδήλωσε άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό...
... η Κα Μαρουτσέλα Βασιλειάδη, υπεύθυνη του Γραφείου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Ε.Κ.Ποι.Ζω. Κα Ελένη Αλευρίτου παρουσίασε την ιστορία, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Ακολούθησε ο κ. Δημ. Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, που έκανε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης παρουσιάζοντας με απλό αλλά ιδιαίτερα κατατοπιστικό τρόπο τον νόμο ν.3869/2010 και τις δυνατότητες που δίνει στα φυσικά πρόσωπα για την διέξοδό τους από την υπερχρέωση.

Η επιστημονική εσπερίδα συνεχίστηκε με την Κα Ελίζα Αλεξανδρίδου, Καθηγήτρια Νομικής στο ΑΠΘ, που παρουσίασε τους άλλους εισηγητές: τον κ. Γεώργιο Δέλλιο, Αν. Καθηγητή Νομικής ΑΠΘ, που ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα περί της εξαίρεσης της κύριας και μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη από την ρευστοποίηση της περιουσίας του, τον κ. Ιάκωβο Βενιέρη, Λέκτορα Νομικής Σχολής Αθηνών, που διευκρίνισε την δικαστική διαδικασία βάση του νόμου 3869/2010 και την Κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Δικηγόρο-Γεν. Διευθύντρια της Ε.Κ.Ποι.Ζω., που παρουσίασε τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την μέχρι τώρα εμπειρία της Ε.Κ.Ποι.Ζω. στον Εξώδικο συμβιβασμό.

Η Κα Αλεξανδρίδου, τονίζοντας ότι ο νόμος και η σχετική διαδικασία αποτελεί διέξοδο για την επαναφορά των υπερχρεωμένων προσώπων στην φυσιολογική ζωή και εν τέλει στην κατανάλωση, γεγονός που ευνοεί τόσο τους πιστωτές-τραπεζες όσο και το ίδιο το κράτος, έδωσε τον λόγο στους παρευρισκομένους -κατά πλειοψηφία δικηγόρους αλλά και δικαστές-ειρηνοδίκες, που υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις. H ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, που κατά κάποιον τρόπο εγκαινιάζει τις δραστηριότητες του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΚΠΟΙΖΩ, προετοιμάστηκε από ομάδα εθελοντών, υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου του Γραφείου Θεσσαλονίκης Κας Μαρίας Βασιλειάδου.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια των γραφείων της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλους 7, 3ος όρ. όπου φίλοι και μέλη προσέφεραν "σπιτικά" κεράσματα.